Zoals ik al eerder heb geblogd, klik hier of hier, heb ik De Ommezwaai begeleid vanuit mijn functie als Adviseur Onderwijsinnovatie bij Marant Interstudie. Terwijl we hiermee bezig waren, riep Remco Pijpers op om docenten aan te dragen voor een portret voor in het nieuwe boek ‘Sociale media in het speciaal onderwijs’ waar hij mee ging starten. Ik weet hoe leuk het is om in zo’n boek geportretteerd te worden, want ik had de eer die ervaring te krijgen met de vorige uitgave, Mediawijsheid op de basisschool.

Alfred van Bergen en Marleen Hermsen, de betrokken mensen bij het Osmoproject, werden ook geportretteerd. Aan de zijlijn was ik hier natuurlijk ook bij betrokken en ik was ook aanwezig op de dag dat er foto’s werden gemaakt.

Ik was zijdelings betrokken, maar het was een erg leuke verrassing om te zien dat ik toch ook met een foto (niet de mooiste ooit van me, maar vooruit), in het boek ben beland. Het meest geraakt was ik door het interview waarin Alfred en Marleen hoog opgaven van mij en het idee dat ik heb gehad om de Osmo in te zetten. We hebben het samen uitgevoerd, waarbij zij de hoofdrol hadden. Het is nog steeds een ontzettend goed en interessant experiment geweest en ik hoop dat ik De Ommezwaai nog eens verder kan helpen.

Op 27 november is het boek gelanceerd. Ik was hiervoor uitgenodigd, maar ik was helaas niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn. Ondanks dat kreeg ik van Lesco een eigen, gedrukt exemplaar opgestuurd, waarvoor dank!

image1     tekst     image2

Het boek is hier te bestellen óf gratis te downloaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *