WiekeIk ben Wieke Heikoop (1983), in 2006 afgestudeerd aan de PABO als leerkracht basisonderwijs en vervolgens heb ik 5 jaar voor de klas gestaan op een reguliere basisschool. Toen was ik toe aan iets nieuws en ik ging een fantastische uitdaging aan als ‘kermisjuf‘ bij Stichting Rijdende School. In mijn baan bij de Rijdende School werd ik, soms gedwongen door de omstandigheden, uitgedaagd om nog meer gebruik te maken van alle mogelijkheden die ICT-toepassingen me boden. Ik ging experimenteren met het inzetten van allerlei vormen van sociale media en web 2.0 tools in mijn onderwijs. Ik maakte kennis met onderwijs op afstand en ging plaats- en tijdsonafhankelijk lesgeven.

Ik heb een aantal (prijswinnende) projecten uitgevoerd en daardoor werd ik een veelgevraagd spreker en workshopleider.

In 2014 studeerde ik af als Master Special Educational Needs en werd mijn thesis genomineerd als een van de beste 10 onderzoeken van alle MSEN en MLI studenten.

In het voorjaar van 2015 heb ik het besluit genomen me meer te richten op mijn werkzaamheden als ZZP-er en kreeg ik een baan aangeboden als adviseur onderwijsinnovatie bij Marant Interstudie. Ik heb afscheid genomen bij de Rijdende School, maar aangezien ik bekend sta als kermisjuf, en ik voorlopig niet van plan ben dat te veranderen, blijf ik toch altijd nog een beetje verbonden aan mijn vorige baan.